10.02.2020

İş Görüşmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İş görüşmesinde etkili sözler, İş görüşmesi soruları ve cevapları, İş görüşmesi konuşma metni ve İş görüşmesi kıyafet gibi önemli konulardan bahsedeceğiz. İş görüşmelerinizin rahat ve başarılı geçmesi için aşağıdaki maddelere dikkat etmenizi öneririz.

1- İş Görüşmesine Gideceğiniz Firmayı Araştırın

İş başvurularında görüşmeye gideceğiniz firma hakkında önceden araştırma yapmak ve ayrıntılı bilgi sahibi olmak o firmaya değer verdiğinizi ve bu işi gerçekten istediğinizi gösterir.

2- İş Görüşmesinde Kıyafetinize Özen Gösterin

Araştırmalara göre ilk intiba her zaman önemlidir ve ilk 30 saniyede oluşur. Kıyafetinize ve kişisel bakımınıza verdiğiniz önem sayesinde ilk intibanız karşı tarafa olumlu yansıyacaktır.

3- İlk Temas Olan Tokalaşmaya Dikkat Edin

Tokalaşma nasıl yaptığına bağlı olarak hakkınızda iyi veya kötü izlenimler oluşturabilir. Karşı tarafı incitmeden yapılan sıkı bir tokalaşma, her zaman esnek bir tokalaşmaya göre daha pozitif bir etki bırakır.

4- Soru Sormaktan Çekinmeyin

Mülakatın sırasında siz de firma ile ilgili sorular sorabilirsiniz. Ne kadar süredir faaliyet gösteriyor? Kaç tane çalışanınız var? Hangi bölgelerde faaliyet gösteriyorsunuz? Yeni bir pozisyon mu yoksa bu pozisyonda çalışan kişi ayrılıyor mu, neden? Pozisyonun en önemli beklentilerini sıralar mısınız? gibi sorular sizi değerlendirenin gözünde bu işi ne kadar istediğinizi hissettirecektir.

5- Güncel ve Doğru Referanslar Verin

6- Görüşmeye Saatinden En Az 15 Dakika Önce Gidin

Bir iş görüşmesi için firmaya en az 15 dakika erken veya vaktinde gitmek önemlidir. Nereye gittiğinizi, ne kadar yolculuk süresine ihtiyacınız olduğunu ve görüşme yerine nasıl gideceğinizi öğrenin. Eğer geç kalıp oraya zamanında ulaşmak için acele ederseniz mülakatınız stresli geçebilir.