Maker Teacher Kursu

Başaran Akademi 'nin yeni ürünü olan Maker Teacher Kursu; tüm dünyada baş göstererek eğitim dünyası üzerinde yeni nesil etkileri olan teknolojik ve yaratıcı bir öğrenme devrimi olan Maker yaklaşımı için geliştirilmiştir.

Maker Teacher; çocukların doğal eğilimleriyle ve yaparak öğrenmenin gücüyle örtüşür. Öğretmenler ve Eğitimciler Maker yaklaşımını her derste benimseyerek öğrenci merkezli en iyi öğretim uygulamalarını her yaştaki öğrencisine göre düzenleyebilir.

Maker Teacher; okuldaki fen ve matematiği, öğrencileri bir sonraki akademik zorluk veya gelecekteki kariyerlerine hazırlamanın bir yolu olmaktan çıkarır. Öğrencilerin bugünün birer mucit, bilim adamı ve matematikçi oldukları bir yer olarak yeniden tasarlamasını sağlar.

Maker Teacher Eğitimi'nin kapsamı:

  • ROBOTİK
  • KODLAMA
  • 3D YAZICI

KİMLER KATILMALIDIR?

Maker Teacher; her branştan öğretmen ve öğretmeyi seven herkes için tasarlanmıştır.

Maker Teacher eğitimi almak için teknik bilgiye sahip olmak gerekmez.

Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.

Alınabilecek Ünvanlar

Çalışma Alanları

Sınavlar ve Sertifikalar

Başaran Akademi Maker Teacher Kursu Sertifikaları

Katılım Belgesi

Katılım koşullarını yerine getirenlerin almaya hak kazandıkları belgedir.

Başarı Sertifikası 60-79 not ortalaması
Üstün Başarı Sertifikası 80-100 not ortalaması

Verdiğimiz sertifikalara buradan ulaşabilirsiniz.

Eğitim İçeriği

Modül 1: Maker Hareketi Nedir? Maker Öğretmen Ne Yapar? Temel Elektroniğe Giriş

Modül 1A: Bu modülde Maker Hareketi hakkında bilgi verilecektir. Bir Maker Öğretmen olarak donanımlarımızı nasıl arttırırız? Düşük bütçelerle sınıflarımızı nasıl Maker Hareketine adapte ederiz? Maker Öğretmen Ağına nasıl katılırız, networkümüzü nasıl geliştiririz? Gibi soruların cevaplarını arayacağız.
Modül 2A: Temel elektronik alt yapısına sahip olmayan katılımcılar için verilmesi gereken temel elektronik ile ilgili zorunlu bilgiler yer alacaktır. Basit olarak öğrencilerinize temel elektronik bilgisini nasıl aktarcağınız hakkında bilgiler verilecektir.
Katılımcılar Arduino kart pin çıkışlarının – kullanım amaçlarını öğrenir. Sensörler ve ek elemanların Arduino’ya nasıl bağlandığını öğrenir
Deney tahtası (Breadboar) Kullanımı, Potansiyometre Kullanımı, Ultrasonik sensör nasıl bağlanır?, LCD Bağlantısı, RC Servo Motor Bilgisi ve Bağlantısı, DC Redüktörlü Motor kullanımı, L298N Bağlantısı, Step Motor Kullanımı, Direnç, kondansatör, diyot, Bluetooth sensörü, Sıcaklık sensörü, LDR sensörü, Lazer sensörü, çizgi izleme sensörü, buton ve anahtar kullanımı

Modül 2: Arduino Programlamaya Giriş, Mühendislik Tasarım Süreçleri, Hacking

Modül 2A: Arduino programlama bilgisi olmayan katılımcılar için verilmesi gereken temel Arduino programlama, ileri seviye Arduino kart programlaması ve temel elektronik ekipmanlarının kullanımına giriş, elektronik ekipmanlarla proje oluşturma konularına değinilecektir.
Modül 2B: Mühendislik Tasarım Süreçleri Nelerdir? Proje oluştururken nelere dikkat edilir? Öğrendiğimiz yeni elektronik donanımlarla nasıl Proje yapılır? Öğrencilerin bir ürün ortaya çıkarması için nasıl hareket etmeleri gerekir? Robotik Ürünlerde Takım çalışması nasıl yapılır?
Modül 2C: Hacking kavramı nedir? Hacker nasıl olunur? Okullarımızda Hackathon nasıl düzenleriz?
Projeler
Dijital Önlük,
Güvenlik Sistemi,
Otomatik Havalandırma Sistemi,
Cep telefon kontrollü Robot,
Yarışmalara yönelik Çizgi İzleyen robot,
Robot kol,
Araç park uyarı sistemi,
Parlaklığı ayarlanabilir okuma lambası,
Dijital metre,
Dijital Boy ölçer
Yarışmalara yönelik mini sumo robot yapımı, Yarışmalara yönelik çizgi izleyen robot yapımı

Modül 3: Mekanik Yapı ve 3D Tasarım

Modül 3A: 3D Yazıcıların çalışma mantığı nedir? 3D tasarımlar nasıl yapılır? 3D Tasarımda dikkat edilmesi gereken noktalar nedir? Mekaniğe giriş ve Mekanik Tasarım nedir?
Modül 3B: 3D tasarım araçlarına giriş. Tasarladığımız nesnelerin çıktısını alma ve kullanma. Post process süreci Nedir? Nelere dikkat edilir?

Modül 4: Atölye Kurma ve Müfredat

Modül 4A: Okullarımızda atölye nasıl kurarız? Atölyemizde hangi malzemelerin olması gerekir? Adım adım atölyemizi nasıl geliştiririz?
Modül 4B: Maker Müfredatı nasıl hazırlanır? Örnek Müfredat paylaşımı. Müfredat üzerine konuşmalar.

Bu eğitimi uzaktan canlı olarak alabilirsiniz. Detaylar için tıklayın.