26.02.2020

Hangi 3D Modelleme Programını Öğrenmeliyim?

AutoCAD

Bilgisayar destekli tasarım programı denince akla gelen ilk yazılımdır. diğer cad programlarının aksine sektörde ortak dil olarak kullanılmaktadır. temeli 2 boyutlu olsa da,3 boyutlu modellemede de bir hayli iddialıdır. günümüzde hemen hemen tüm sektörler de kullanılabilen, oturmuş arayüzü, kullanıcı sayısı ve esnekliği ile daha uzun yıllar temel tasarım programı ünvanını koruyacaktır.

SolidWorks

SolidWorks yazılımı her ne kadar makine sektörü ile anılsa da, son yıllardaki büyük atılımı sonucunda tasarım-analiz-üretim döngüsünü çok iyi harmanlayarak sektörde adından çok bahsettirmiştir. Diğer CAD programları ile kıyaslayacak olursak montaj unsurları ve daha çok üretilebilirlilik anlamında tasarımcılara kolaylık sağlamaktadır. SolidWorks, elektrik elektronik, mobilya, kalıpçılık, sac levha tasarımı gibi opsiyonları ile yelpazeyi iyice genişletmiş durumdadır.

Revit

Revit yazılımının geçmişi çok eskiye dayanmasa da piyasaya iddialı bir giriş yapmış ve adınan sıkça söz ettirmiştir. Emsallarine göre kalıplaşmış komutların dışında, çevre elemanlarına verdiği önem ve esnek mimari tasarımlar yapılabilir. Online olarak sunulan geniş kütüphanesi sayesinde çok uzun süren tasarımları kolaylıkla kısa sürelerde bitirip sunuma veya üretime hazır hale getirebilirsiniz. AutoCAD gibi kemik yapıya sahip yazılımlar ile kolaylıkla projeyi paylaşabilir ve düzenlemeler yapabilirsiniz.

RhinoCeros

Rhino yazılımı, CAD programları arasında en az duyulan ama aslında en etkili yazılımdır. Birçok sektörde kullanılabilir. İçerisinde katı modelleme, yüzey modelleme, nurbs model, mesh modelleme gibi birçok kalıplaşmış modelleme unsurlarını barındırır. Bu sayede modellenmesi imkansız terimini ortadan kaldıran bir yazılımdır. Çok eksenli amorf modelleri bile kolaylıkla modelleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

3D Studio Max

3Ds Max programı belkide çıktığı günden beri rakiplerini kıskandıran yazılım olmuştur. İçeriği ve esnekliği ile hemen hemen yapamayacağınız hiçbir şey yoktur. Özellikle tasarımdan çok animasyon teknikleri, görsel çıktı (render) özellikleri ile bir tasarımcının olmazsa olmazıdır. Ülkemizde genellikle mimari alanda kullanılsa da aslında bir CAD programında aranan çoğu özelliği tek başına karşılamaktadır.

Öğrenmek istediğiniz 3D program için 0242 248 35 99 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Tüm Teknik Çizim Eğitimlerimizi incelemek için buraya tıklayınız.