Assembly (PIC Programlama) Kursu

PIC kursu ‘nun amacı elektronik ve yazılım ile ilgilenen bu alanı meslek yada hobi olarak seçen yada seçecek katılımcılara temel C, elektronik ve mikrodenetleyici bilgisi ile PIC uygulamaları beraber gerçekleştirmektir.
Pic Kursu sayesindede katılımcıların bu konu kendine güvenlerin gelmesini sağlamak ve elektronik ve yazılım konuları hakkındaki bakış açılarını değiştirmektir.
Uygulamalı PIC Programlama Kursu ile bunu iş edinen hem de hobi olarak ilgilenenler için elektronik ve yazılım ile ilgili akla gelebilecek her türlü şeyi, örneğin; sayıcı, flaşör,saat, A/D dönüştürücü, PWM, motor kontrolleri, aç-kapa devreleri yapılmaktadır.
PIC Programlama Kursu'na katılmak için elektronik ve yazılıma meraklı olmanız yeterlidir. Eğitim süresinde kullanıcılara temel seviye C, elektronik, mikrodenetleyici ve PIC uygulamaları anlatılmaktadır.

Alınabilecek Ünvanlar

Çalışma Alanları

Sınavlar ve Sertifikalar

Başaran Akademi Assembly (PIC Programlama) Kursu Sertifikaları

Katılım Sertifikası

Katılım koşullarını yerine getirenlerin almaya hak kazandıkları sertifikadır.

Başarı Sertifikası 60-79 not ortalaması
Üstün Başarı Sertifikası 80-100 not ortalaması


Verdiğimiz sertifikalara buradan ulaşabilirsiniz.

Eğitim İçeriği

Mikroişlemci ve Mikrodenetleyici Kavramları

Mikroişlemci nedir, Mikrodenetleyici nedir ve donanımsal olarak hangi birimlerden oluştuğu ve ikisi arasındaki temel farklar anlatılmaktadır.

PIC Donanım Özellikleri

PIC tanımı, mimari yapısı ve PIC'lerin genel özellikleri, kullanım amaçları ve diğer mikrodenetyeicilere göre avantajları ve dezavantajları anlatılmaktadır.

PIC16F877A Mikrodenetleyicisi

PIC 16F877A işlemcisinin genel özellikleri, mimarisi, belleği, giriş ve çıkış portlarıları tanıtılmakta, bir PIC devresinin nasıl çalıştığı, çalışmak için hangi devre elemanlarına ihtiyaç duyduğu ve nerelerde ne amaçla kullanılabileceği tanıtılmaktadır.

PIC16F877A Mikrodenetleyicisi Kesme Kaynakları Kesme

TIMER ve PWM işlemleri ve program akışına etkileri ve buna bağlı CCS C ile PIC programlama uygulamaları anlatılmaktadır.

PIC Programlama

PIC mikrodenetyecisinin nasıl programlandığı ve programlamak için ihtiyaç duyulan yazılımsal ve donanımdal gereksinimler ve kullanılabilecek farklı dillerdeki derleyiciler anlatılmaktadır.

PIC Assembly Giriş

PIC mikrodenetyecisini programlamak için kullanılan temel assemblly komutları ve PIC Assembly derleyicisinin nasıl çalıştığı anlatılmaktadır.

PIC Assembly ile I/O kontrolü

PIC mikrodenetyecisindeki I/O kavramı ve PIC assembly komutları ile I/O kontrol uygulaması anlatılmaktadır. CCS C derleyicisinden önce temel PIC assembly komutları ile PIC üzerinden lojik çıkış elde ederek PIC üzerine bağlı bir ledi yakma ve söndürme uygulaması anlatılmaktadır.

CCS C Derleyicisine Giriş

PIC ürünleri için mevcut olan C derleyicileri içinde, PIC ürünlerinin neredeyse tümünü destekleyen, programlama için hazır kütüphane dosyaları (kontrol fonksiyonları) içeren CCS (Custom Computer Services Inc.) C derleyicisi ve menüleri anlatılacaktır.

CCS C Komut Seti

PIC programlamada kullanılan CCS C ön işlemci fonksiyonları ve yerleşik fonksiyonlar anlatılacaktır.

CCS ile Giriş/Çıkış ve Bit / Byte İşlemleri

PIC mikrodenetyecisi uygulamalarında bilinmesi gereken temel port ve bit işlemleri ve bu işlemleri gerçekleştirmek için CCS C derleyisindeki fonksiyonlar anlatılmaktadır.

PIC Deneme Kartı Özellikleri

EX1-B geliştirme platformu teknik özellikleri ve kart donanım parçaları anlatılmaktadır.

PIC ile Led Oyunları

CCS C programı ile PIC led uygulamaları anlatılacaktır.

PIC ile 7 Segment Display Kontrolü

7 Segment display yapısı ve CCS C programı ile PIC 7 Segment display anlatılacaktır.

PIC ile LCD Panel Kontrolü

LCD ekranların PIC aracılığı ile programlanması, LCD'ye yazı yazdırma v.b. uygulamalar anlatılacaktır. PIC ile Veri girişi Dışarıdan fiziksel bir uyarı (buton v.b.) alınarak PIC kullanarak farklı işlevler gerçekleştiren uygulamalar anlatılmaktadır. PIC ile Buzzer Uygulaması PIC ile farklı tonlarda uyarı mesajları gerçekleştiren uygulamalar anlatılacaktır.

PIC ile Tuş Takımı Kullanımı

Güvenlik ve telefon uygulamalarında sık kullanılan tuş takımı ile PIC mikrodenetleyici uygulamaları anlatılmaktadır. PIC-PC ile RS232 Seri iletişim RS232 seri iletişim özellikleri ve CCS C programı ile PIC'den bilgisayara veri gönderilmesi ve PC tarafında Hyperterminal bağlantısı ile bilgi gönderilmesi uygulaması anlatılacaktır.

PIC ile I2C ve EEPROM Uygulaması

PIC mikrodenetleyicisi ile I2C üzerinden EEPROM uygulaması anlatılmaktadır. PIC ile DC Motor Hız ve Yön Kontrolü PIC aracılığı ile DC motorun hız ve yön kontrolünün sağlandığı uygulamalar anlatılmaktadır. PIC ile ADC (Analog Dijital Dönüşüm) PIC aracılığı ile gerilim değerinin okunduğu ve LCD ekranına yazdırıldığı uygulamalar anlatılmaktadır.

Bu eğitimi uzaktan canlı olarak alabilirsiniz. Detaylar için tıklayın.

Bu Kategorideki

Diğer Eğitimler

Bilgi almak istiyorum!