DÜNYA ÇAPINDA AĞ: WEB
İnternet üzerinde yayınlanan ve birbiri ile bağlantılı metin dökümanlarından oluşan bilgi sistemi Web (world wide web), yakın geçmiş zamanın en önemli devrimsel hareketlerinden biridir. Birbiri ile bağlantılı bu her dökümana “web sayfası” denilmektedir ve bilgisayar programları aracılığı ile erişim sağlanır.
Web’in temeli internettir, internetin sunduğu mekanizmalardan çoğunun kullanılmasını sağlar. Böylece web sayfalarında oluşturulan metin, imaj, video gibi ögelere diğer linklerle, farklı web sayfalarına geçiş yapılabilir. Ağ ve servisler aracılığı ile dünya üzerindeki binlerce bilgisayara bağlanmamıza olanak tanır. Bu durum internetin devrimsel hareketinin başlangıcıdır.
TASARIMCI GİBİ DÜŞÜN, YAZILIMCI GİBİ KODLA!
Web sayfası, web tarayıcı kullanılarak görüntülenen dokümanlardır. Çoğunlukla HTML formatı ile kodlanır. Web dünyasının ana dilleri HTML ve CSS’dir. HTML, Türkçe’ye “hiper metin işaretleme dili” olarak kazandırılabilir. Web sayfaları oluşturmak için kullanılan standartları belirleyen bir işaretleme dilidir.
HTML ile tek başına çalışan bir program yazılamamaktadır, yalnızca bu dili yorumlayabilecek program aracılığı ile çalışır. Bu noktada devreye CSS dediğimiz, internet sayfaları için şablon hazırlama olanağı sağlayan ve harflerin stil, renk, yazı tipi ve boyut özelliklerini değiştirmek için kullanılan, HTML’ye ek olarak metin ve format biçimlendirme yapan programlama dili girmektedir. Böylece CSS ile yapılan sayfa son görünümünü alır. Bu standartlar, web tasarım uzmanlarına bir sayfanın nasıl kodlanması gerektiğini göstermektedir.
Web sayfaları ağ üzerinde, web sunucuları tarafından yayınlanır. Günlük konuşma dilinde internet sayfası terimi çoğunlukla web sitesi anlamında kullanılmaktadır. Web Tasarımı ise web sitesinin arama motorlarında erişilebilirliğini ve görünümünü sağlayan çalışmadır. İşletmenin, kurumun, kişinin veya markanın ürün ve hizmetlerini bir araya getirerek grafik ve metinleri de içinde barındıran sayfaların tasarısıdır. Hizmetin dijital ortamdaki görünen yüzü olan web tasarımı, görsel olarak dikkat çeken unsurları barındırmalı ve aynı zamanda içerik, özgünlük ve güvenlik gibi hususlarda da kaliteli olmalıdır.
Başaran Akademi Web Tasarım Uzmanlığı Kursu’nda oluşturduğunuz web sitesi ile kişisel markanızın ya da çalıştığınız kurumun dijital yüzünü oluşturup kendinize yepyeni bir kariyer kurabilir, eğitim sonunda MEB onaylı ve Uluslararası geçerliliği olan Adobe Dreamweaver sertifikasyon sınavlarına girerek eğitiminizi taçlandırabilirsiniz.
Alınabilecek Ünvanlar
› Web Tasarımcısı
› Webmaster
› Bilgisayar Destekli Tasarım Teknikeri
› Bilgisayar Programcısı
Çalışma Alanları
› Web Tasarım Ajansları
› E-Ticaret Portalları
› Şirketlerin Reklam ve Pazarlama Departmanları
› Şirketlerin E-Learning Bölümleri
› Freelance (Serbest)
Sınavlar ve Sertifikalar
Başaran Akademi Web Tasarım Uzmanlığı Kursu Sertifikaları
Katılım Sertifikası
Katılım koşullarını yerine getirenlerin almaya hak kazandıkları sertifikadır. Eğitim sonunda "Web Tasarım Uzmanlığı Sertifikası" verilir.
Başarı Sertifikası | 60-79 not ortalaması |
Üstün Başarı Sertifikası | 80-100 not ortalaması |
MEB Onaylı Web Tasarımı Uzmanlığı Kursu Sertifikası
Web Tasarımı Sertifikası
MEB Sınavlarına girilerek alınan MEB onaylı Web Tasarım Uzmanlığı kursu sertifikasıdır.
Uluslararası Web Tasarımı Uzmanlığı Kursu Sertifikası
Web Tasarım Uzmanlığı'nın sertifikasyon sınavlarına katılabilir ve aşağıdaki ünvalara sahip olabilirsiniz. Sınavlara Pearson Vue Antalya Yetkili Sınav Merkezimizden girebilirsiniz.
Adobe Dreamweaver CC |
ACE |
Verdiğimiz sertifikalara buradan ulaşabilirsiniz.
Eğitim İçeriği
Web Tasarım Kuralları
Farklı Web Sitesi türleri için tasarım
Responsive Design
SEO Temelleri
HTML Yapısı
HTML Tagleri
CSS Yapısı
CSS Türleri
Class, ID
Sayfa Özellikleri
Yazı ve Görsel Ekleme
HTML 5 Formlar
HTML5 API Desteği
CSS3 ile Görsel Düzenleme
CSS3 ile Yerlesim
CSS3 ile Animasyon ve Geçisler
Tasarımcılar için JavaScript
HTML Formlarda JavaScript Kullanımı
Tasarımcılar için jQuery
jQuery ile Temel Animasyon
Proje Uygulama
Wordpress Için Sunucu Seçimi
Wordpress Kurulumu (Wamp, Mamp)
One Click Installation
Yerel Sunucu Üzerine Wordpress Kurulumu
Sunucu Üzerinde Wordpress Kurulumu
Dreamweaver ile Wordpress Için Site Tanımlama
Wordpress Klasör Yapısını Tanımak ve Dosyaları Yönetmek
Temalar
Temaları Yönetmek
Olusturulan Tasarımın Wordpress'e Uyarlanması
Eklentileri Yönetmek ve Eklemek
E-ticaret Tema ve Eklentileri ile Çalısmak
Mobil Cihazlar
Ekran Çözünürlügü
Viewport
Medya Elemanları
Fontlar
Fluid Grid Tasarım
Bootstrap
Hosting
Database
Web Server
FTP